750 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yeşil Çaydan Gelen Güzellik

02-05-2023 09:08
Yeşil Çaydan Gelen Güzellik

Yeşil çay, Uzak Doğu kültüründe yüzyıllardır gençliğin formüllerinden biri. Yeşil çayın siyah çaydan farkı, işlem görmemesidir. Bu da kafein oranı daha düşük ancak antioksidan seviyesi oldukça fazla demek. Kolesterol ve kan basıncını düşürmeye, tansiyonu dengelemeye, iltihap önleme ve zayıflamaya yardımcı olmaktadır.  

Yeşil çay, cilt sağlığı açısından da zengin bileşenlere sahiptir. Yeşil çayı hem içerek hem de cildinize uygulayarak kullanabilirsiniz. Özellikle son yıllarda kozmetik alanın da dikkatini çeken yeşil çayın krem, tonik, maske gibi birçok farklı kullanımı mevcut. Bu kadar popüler olmasının nedenini merak ediyorsanız, yeşil çayın içerisinde bulunan bileşenlere birlikte bakalım.

İçinde Gençlik Var

Anti-bakteriyel özelliği sayesinde doğal temizleyicidir. Makyaj, kir, ve krem artığı gibi kalıntıları cilde zarar vermeden temizler.

Yeşil çay cilt sağlığında özellikle akne oluşumunu engelleyen kateşin maddesi içerir. İltihaplı cilt yapılarını yatıştırır.

Anti-aging etkisi veren E ve B vitamini ve leke oluşumuna karşı etkili C vitaminleri açısından zengindir. Bu sayede cildin elastikliğini arttırır.

Anti-inflamatuar ve antioksidan içeriği yaşlanmayı geciktirici etkilere sahiptir. Cilt kırışıklıklarının oluşunu engelleyici, cildi canlandırıcıdır.

Cildin leke oluşumuna özellikle güneş lekelerine karşı koruyucu özelliktedir. Cilt tonundaki renk eşitsizliğinin giderilmesine de yardımcı olmaktadır.

Yeşil çayın bileşeninde bulunan K vitamini sayesinde göz altlarında oluşan morlukların tedavisinde de kullanılmaktadır.

Ciltte oluşan fazla sebum ve yağ sorununa karşı doğal dengeleyici ve nemlendiricidir.

Yeşil Çay Toniği

Yeşil çay toniğinizi hazırlamak için yapmanız gerekenler;

2 adet demlik yeşil çay

50 ml doğal gül suyu

Gül suyunu ısıtın ve kaynatmadan yeşil çay demlik poşetlerini içine atın. Birkaç dakika demlendikten sonra kapatın. Demlenmesi için 10 dakika kadar bekleyin. Daha sonra steril bir şişeye döküp soğutun. Toniğinizi buzdolabında saklayıp 3-4 gün muhafaza edebilirsiniz. Doğal bir ürün olduğu için tazeliğine dikkat etmelisiniz.

 

Parlak Saçlar İçin Yeşil Çay

Yeşil çayın mucizevi etkisini saçlarınızda da hissedeceksiniz. Yapımıyla evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif, özellikle saçlarınızın canlı ve parlak olmasını sağlayacaktır. Ayrıca saç derisinde oluşan cilt problemlerine karşı da yatıştırıcı olacaktır.

Yapılışı: 3-4 adet yeşil çay poşetini 5 bardak sıcak suyla demleyin. Soğuduktan sonra çay poşetlerini çıkarın. Saçlarınızı ıslattıktan sonra yeşil çay ile saçlarınızı yıkayın. 10 dakika kadar bekletip daha sonra saçlarınızı şampuanla yıkayabilirsiniz. Saçlarınızın bakımını yeşil çayla haftada 2-3 kez yapabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.