750 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kadim Zamanlardan Modern Zamanlara Bir Kurtarıcı Adaçayı

28-04-2023 18:08
Kadim Zamanlardan Modern Zamanlara Bir Kurtarıcı Adaçayı



Ortalama bir evin baharat dolabını açtığınızda mutlaka adaçayını görürsünüz, bu kadar tercih edilir kılan şey, onun sayısız faydaya sahip olmasıdır. Vatanı Akdeniz olan bu güzel bitki, nane ve lavantanın da dahil olduğu ballı babagillerdendir. Kadim zamanlardan beri hastalıklardan koruyucu olarak bilinmiş ve bu beklenti ile pek çok alanda kullanılmıştır. Eski çağlarda insanlar bu bitkiyi insan sağlığı için kullandıkları kadar tarımda zararlı haşereleri uzaklaştırmak ve yiyeceklerin bozulmaması için de kullanmışlardır.  

 

Rahatlatan Bir Dost

 

Günümüzde insanların büyük çoğunluğu yoğun tempoyla, stres altında çalışıyor ve yorgun düşüyor. Bu tempoya dayanamayan vücut hiç beklenmedik anlarda pes ediyor. Peki pes eden sadece insanın vücudu mu oluyor? O bitmeyen yoğunluk ve telaş nedeniyle en başta ruhlarımız tükeniyor, işte tam da bu anlarda en iyi dostunuz olarak imdadınıza yetişiyor. Omzuna başınızı koyup dertleşebileceğiniz bir dost olamıyor size belki ama bir dostun vereceği sıcaklığı ve huzur hissini sağlıyor. Çünkü rahatlatıcı özelliği ile bilinen adaçayı gerginliğe çok iyi geliyor. Uyku problemleri yaşayan kişilere bu nedenle öneriliyor. Adaçayının mental faydaları arasında konsantrasyonu arttırma da var ve bu yönüyle de hayat kalitemizi arttırıyor.

 

Vücuda Güçlü Destek

 

Yoğun tempo nedeniyle vücutlarımızın pes ettiğinden bahsetmiştik. Dinlenme ve yenilenme fırsatı bulamayan vücudumuz, bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla hastalıklara daha açık hale geliyor. Antiviral ve antibakteriyel özellikleri son derece güçlü olan adaçayı bağışıklık sistemine önemli derecede destek sağlayarak vücudu hastalıklardan koruyor. Hastalık esnasında ise düşen bağışıklık sistemine yine ihtiyaç duyduğu desteği sağlayarak hastalığın daha kolay atlatılmasını sağlıyor. Sindirim problemlerinden iltihaplara pek çok sorunda önemli bir kurtarıcı olarak işlev görebiliyor. Bronşit ve öksürük gibi hastalıklara iyi geldiği düşünülen adaçayı, cilt sağlığı ve yaraların iyileşmesinde de fayda sağlayan bir bir bitki.

 

Ağız Gargaralarına Alternatif

 

Adaçayının belki en ilginç özelliği ağız ve boğaz rahatsızlıklarına olan yüksek faydasıdır. Adaçayıyla yapılan gargaranın boğaz enfeksiyonundan, ağız içi yaralara ve diş eti rahatsızlıklarının iyileşmesine önemli katkısı vardır. Bu yönüyle, günümüzde kullanılan kimyasal içerikli ağız gargaralarına sağlıklı bir alternatif olarak kabul edilmektedir.

 

Terlemeyle Başı Dertte Olanlara

 

Aşırı terleme bazı insanlar için halledilemeyen bir problemdir. Bu terleme bünyenin yapısından kaynaklandığı gibi kadınlar için menopoz döneminin bir getirisi olabiliyor, aşırı terleme durumlarında dengeleyici etki göstererek bu rahatsızlıktan muzdarip kişilerin sorununu çözmede yardımcı olabiliyor.

 

Adaçayı ve Meyvelerin Muhteşem Uyumu

 

Adaçayının tadı kimilerine gayet güzel gelirken kimileri için keskin olabiliyor, keskin bulanlardansanız meyvelerin arabuluculuğuna başvurabilirsiniz. Ayrıca çayınızın aromasını zenginleştirmek, faydalarını katlamak istiyorsanız da hem yaş hem de kuru meyveleri çayınızla birleştirmeyi düşünebilirsiniz. Limonun ekşi ve asidik tadı adaçayınızın tadını desteklerken, detoks etkisini artıracaktır. Ayva hoş rayihasıyla adaçayını tam bir kış çayı yapacaktır. Elma da yine adaçayının aromasını zenginleştirerek meyveli çay deneyimini yaşamanızı sağlayacaktır.

 

Not: Adaçayı hamileler için özellikle dikkatli tüketilmesi gereken bir bitkidir. Çok güçlü içeriğe sahip olan bu bitkinin hamileler ve kronik rahatsızlığı olanlar tarafından doktora danışılarak tüketilmesi önemlidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.