750 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kabuğundan Çekirdeğine Şifa Dolu Kuşburnu

02-05-2023 09:31
Kabuğundan Çekirdeğine Şifa Dolu Kuşburnu

Öyle bir bitki düşünün ki hiç emek vermeseniz de o kendiliğinden doğada yetişir. Sunduğu meyveler, gelip toplamanız için hazırda sizi bekler. Büyüyüp olgunlaşması ne kadar kendiliğinden ve zahmetsizse sağladığı fayda da bir o kadar çoktur. O bitki, neredeyse hepimizin memleketinde bulunan kuşburnudur.  

 

Gülgillerden yabani bir bitki olan kuşburnu hemen her bölgede ve iklim koşulunda yetişebilen, şifa deposu bir bitkidir. Yaban gülü olarak da bilinir, kırsal hayatta kullanımı yaygındır. Mevsiminde toplanan meyvelerinden marmelat ve taze meyve suyu yapılarak tüketilir. Kuşburnu bitkisinin çay olarak kullanılması ise daha geç bir zamana denk gelir. Şimdilerde çekirdeklerinden elde edilen yağı ile de ününü tazeleyen kuşburnu her şekliyle insanlığa fayda sağlamaya devam ediyor.

 

Mevsim Geçişlerinde İhmal Edilmemeli

 

Portakal ve limon gibi C vitamini deposu olarak bilinen meyvelerden bile daha fazla C vitaminine sahip olan kuşburnu bu özelliği ile kış çayları arasında çok önemli bir yere sahiptir. Soğuk algınlıklarına karşı vücut direncini attırır, hastalıklara karşı savunmasız kalan vücudumuza bağışıklığı arttırıcı etkilerde bulunur. Mevsim geçişlerinde düzenli olarak tüketilirse hastalıktan korurken, hasta olan bünyelerin daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarında olumlu etkisiyle bilinirken, sindirim sistemini de destekler. Mide ekşimesi, kramp gibi durumlarda mide kaslarını yatıştırır, besinlerin emilimine yardımcı olur. Şişkinlik, ishal gibi problemlerde rahatlatıcı etki gösterir. İltihaplara karşı etkisiyle de bilinen kuşburnu, eklem hasarını önlemek için de önerilir. Kan şekerini düzenleyici etkisinede sahip olmasının yanı sıra böbrek sağlığını da destekler.

 

Gençlik ve Güzelliğe Giden Doğal Yol

 

Soğuk algınlığına karşı tam bir kahraman gibi mücadele ederken bu mücadelesini yaşlanma etkilerine karşı da gösterir. İçeriğindeki A, C, E vitaminleri ve antioksidanlar sayesinde kolajen üretimini destekler ve vücudun yaşlanmasını geciktirir. Cilde ihtiyaç duyduğu elastikiyeti kazandırır. Düzenli tüketilen kuşburnu çayı cilde esneklik ve parlaklık kazandırır. Güzelliğe katkısıyla özellikle kadınlar arasında son derece popüler bir içecek olan kuşburnu çayı tonik şeklinde de cilde uygulanabilir.

 

Meyve ve Çiçek Aromaları

 

Kuşburnu çayı hemen herkesçe çok sevilir. Bu sevginin nedeni sadece çok faydalı bir bitki olmasından kaynaklanmaz. Tadı ve kokusu nedeniyle bitki çayları arasında çok farklı bir yeri vardır kuşburnu çayının. Hafif mayhoş ve tatlımsı bir aroması olan kuşburnu çayını yudumladığınızda hem meyve hem de çiçeğimsi bir tat kalır damağınızda. Bu aroma o kadar hoştur ki şeker veya bal gibi ekstra tatlandırıcı kullanmaya bile gerek bırakmaz. Ama siz çayınızın tadını daha da zenginleştirmek istiyorsanız ve egzotik notalardan hoşlanıyorsanız içine tarçın veya karanfil ekleyebilirsiniz. Kuşburnu çayını soğuk çay olarak tüketmek isterseniz içine ekleyeceğiniz bir kaç parça buzun yanında, bir iki taze nane yaprağının da ferahlığından faydalanmanızı öneririz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.