750 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Huzur ve Güzellik Vadeden Papatya Çayı

02-05-2023 09:27
Huzur ve Güzellik Vadeden Papatya Çayı

“Uykusu başına sıçramak” deyimini daha önce duydunuz mu? Uyuyamadığı için sersemleşmek, uykusunu iyi alamadığı için hırçınlaşmak anlamlarına gelen bu deyim günümüzde pek çok insanın muzdarip olduğu dertlerden birini çok ifade ediyor. Yaşam koşullarımızın getirisi olan stres, kaygı ve elektromanyetik dalgalara fazlasıyla maruz kalıyor olmamız uykusuzluk sorununu ortaya çıkarıyor. Bu da güne dinç başlayamamamıza hatta ilerleyen saatlerde öfkeye yatkın olmamıza sebebiyet veriyor. Eğer siz de uykunuzun başınıza sıçramasını istemiyorsanız, mutlaka papatya çayıyla tanışmanız gerekiyor. Tanışmanız gerekiyor diyoruz, çünkü papatya çayıyla tanışmış olanlar bu şifalı bitkinin uyku meselesinde nasıl bir etkiye sahip olduğunu zaten biliyor ve papatya çayını çay koleksiyonundan asla eksik etmiyor. Kısacası sakinleştirici etkileriyle papatya çayı uykuya dalmanızı hızlandırıyor, kaliteli bir uyku çekmenizi sağlıyor ve böylece gününüze huzuru buyur ediyor.  

 

 

Şifa Dolu Yapraklar

 

Soğuk algınlığı durumlarında olumlu etkileriyle bilinen bir bitkidir. Bağışıklık sistemini desteklemesi ile hastalıktan korurken, hastalandığınız durumlarda daha kolay toparlanmanıza yardımcı oluyor. Uykuya dalmayı kolaylaştırdığı için hastayken de daha kolay ve kaliteli uyumanızı sağlıyor. Böylece iyice dinlenen vücudunuz daha kolay toparlanıyor. Boğaz ağrılarına iyi gelen papatya sinüzit hastaları için de öneriliyor. Papatyanın kaynatıldığı suyun buharını burun yoluyla solumak sinüslerin açılmasını destekliyor. Mide ve bağırsak sorunlarında olumlu etkileri olan bu bitki hazımsızlık, ishal, mide ağrısı veya yanması gibi durumlarda iyileştirici etkide bulunuyor. Karaciğere dost olan papatya çayının bazı kanser türlerinde koruyucu olabileceği de ifade ediliyor.

 

Papatyanın Kadın Dünyasına Narin Dokunuşu

 

“Papatya gibisin beyaz ve ince” dizesinde olduğu gibi, narin yapısı ile papatya, kadına benzetilir. Kadınların papatya ile aralarındaki bağ sadece bu hoş benzetmeden ibaret değildir. Çünkü papatya özel dönemlerinde, sağlık ve güzellik konularında kadınlara büyük faydaları olan bitkidir. Bunlardan en bilineni regl dönemlerindeki kramplara çok iyi gelmesidir. Bu yüzden pek çok kadın ağrı baş gösterdiğinde ilaç almak yerine papatya çayı yudumlamayı tercih etmektedir. Papatya çayı yeni annelerin de gözde içecekleri arasındadır. Neredeyse yan etkisi yok denecek olan papatya hem lohusalığın getirdiği depresif ruh haline iyi gelmekte hem de annelerin sütlerini arttırmaya yardımcı olmaktadır.

 

Cilt ve Göz Dostu Papatya

 

Papatyanın kadınların dünyasına yaptığı o narin dokunuşlardan biri de cilde olan faydasıdır. Antiseptik özellikleri ile bakterilere savaş açan papatya pek çok cilt ve saç bakımı ürününde yer alır. Cildin yenilenmesini, yaraların daha kolay iyileşmesini, morlukların giderilmesini sağlar. İltihapla savaşarak sivilcelerin oluşumunu önler. Bu nedenle pek çok kadın tarafından papatyayı tonik olarak kullanılmaktadır.

 

Papatyanın ayrıca gözlere de çok olumlu etkileri vardır. Göz kuruluğundan göz yorgunluğuna, iltihaplanmadan göz şişliğine hatta göz çevresindeki morlukların giderilmesine kadar pek çok problemde papatya çayı çözüm sağlayabilir. Papatya çayının poşetleri ile göze yapılan kompres gözdeki sorunların aşılmasına yardımcı olur ancak dikkat edilmesi gereken şey çayın içinde şeker olmamasıdır.

 

Yeni Başlayanlar İçin Papatya Çayı

 

Papatyanın hayatında yer açanlar genellikle onu vazgeçilmez olarak nitelendiriyor. Papatya çayıyla ilk kez tanışanlar ise tadını pek hoş bulmayabiliyor. Papatya çayıyla henüz tanışanlar ve tat konusunda beklediğini bulamayanlara önerimiz papatya çayının farklı baharat ve meyvelerle desteklemeleri yönünde. Çünkü bu güzellikten ne olursa olsun mahrum kalmamak gerekiyor. Dolayısıyla papatya çayının size henüz hitap etmeyen tadını limon ile kırabilirsiniz. Elma ve tarçın gibi seçenekler de yine çayınızın tadını size daha tanıdık kılacaktır. Zencefil ve pekmez de papatya çayı için tercih edilen destek tatlardan olabilir.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.