750 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Gözlerinize Doğal Kalkan: Siyah Çay Kompresi

02-05-2023 08:59
Gözlerinize Doğal Kalkan: Siyah Çay Kompresi

Bitkilerden hazırladığımız çay hem lezzetiyle hem de şifa verici etkisiyle bizleri mest ediyor. Ülkemizde hem üretilen hem de sıklıkla tüketilen siyah çay ise göz hastalıklarına karşı tedavi edici ürün olarak kullanılmaktadır. Göz pansumanı adıyla uzun yıllardır kullanılan siyah çay kompresi tekniği, günümüzde uzmanlar tarafından da tavsiye edilmektedir. Özellikle yeşil ve siyah çayda yüksek oranda bulunan antioksidan içerikli moleküller, göz hastalıklarının olumsuz etkilerine karşı koruyucu kalkan vazifesi görmektedir.

 

Çayın içeriğinde bulunan flavonoid, kafein ve antibakteriyel bileşenlerin; sarı nokta hastalığı, göz tansiyonu, katarakt ve alerjen bazı göz hastalıklara karşı hem iyileştirici hem de koruyucu etkileri bulunmaktadır.

 

Gün içerisinde televizyon, cep telefonu, tablet, PC gibi ekranların karşısında uzun süre zararlı ultraviyole ışınlarının olumsuz etkilerine maruz kalıyoruz. Gözlerde yanma, kaşıntı ve kuruluğa neden olan bu etkiler, zamanla gözlerimizde yorgunluğa dönüşmekte. Göz ve çevresinde morluklar, siyah halkalara neden olmaktadır. Siyah ya yeşil çay pansumanıyla işte bu olumsuz etkileri büyük oranda hafifletebilirsiniz.

 

Siyah Çay Kompresi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Gözlerimiz dünyaya açılan pencerelerimiz, bizler de onların sağlığı için gün içerisinde dikkatli olmaya özen göstermeliyiz. Öncelikle göz sağlığımız için hijyen konusunda oldukça hassas olmalıyız. Gözünüze uygulayacağınız siyah çay kompresini, emin olduğunuz doğal ve güvenilir ürünlerle hazırlamalısınız. Öncelikle siyah çay demlemesini temiz su ile yapın, soğuduktan sonra steril makyaj temizleme pamuklarını kullanarak gözlerinizin üstüne uygulayabilirsiniz. 15-20 dakika gözlerinizi kapatıp gözlerinizde dinlendirin. İhtiyaç duyduğunuz zaman ya da günlük rutin halinde bu işlemi uygulayabilirsiniz.

 

Bir diğer en bilindik yöntem olan poşet çaylarla pansuman hazırlarken çay poşetlerinin tel zımbasına, poşetin kalitesine dikkat etmelisiniz. Siyah çay kompresi sırasında kaşıntı ya da yanma hissi yaşarsanız, hemen gözünüzü soğuk su ile yıkayıp temizleyin.

 

Uzun süre bekletilen çay poşetlerinde bakteriler oluşmaktadır. Daha önce kullandığınız ve uzun süre beklettiğiniz çay poşetlerini sakın kullanmayın.

 

Çayın gözlere direkt olarak temasına dikkat edin. Çayın içeriğinde bulunan asit seviyesi gözlerinize zarar verebilir. Bu sebeple de poşet çay kullanırken ya da pamukla pansuman yaparken çay suyunun dengeli olmasına dikkat edin. Fazla suyunu sıkın.

 

Siyah çay kompresi sonrasında herhangi bir yanma ya da batma gibi uzun süreli şikayetleriniz olursa mutlaka doktorunuza iletin.

 

Ayrıca bahsettiğimiz sorunlara yol açan kontrolsüz uygulamalar yerine siyah çay kompresi adıyla hijyenik olarak hazırlanmış, göz hassasiyetine uygun ürünleri tercih etmeniz, daha güvenli ve sağlıklı olacaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.