750 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Form Çayı İle Formunu Yakala! Form Çayı İle Fazla Kilolara Elveda!

02-05-2023 09:32
Form Çayı İle Formunu Yakala!  Form Çayı İle Fazla Kilolara Elveda!

Sağlıksız beslenme alışkanlığı ve hareketsiz yaşam tarzı nedeniyle günümüzde pek çok insan kilo problemi yaşıyor. Problemin çözümü için de diyet programlarına, spor salonlarına hatta ileri durumlarda cerrahi operasyon için doktorlara başvuruyor.  

 

Kilo vermek artık çoğumuzun gündeminde olduğu için, girişimciler bu alandaki ürün ve hizmetlerini çeşitlendiriyorlar. Diyet gıdalar, incelmeyi destekleyen kozmetik ürünler, yürüyüş yapmamızı teşvik eden akıllı uygulamalar ve benzerleri, kilo vermeyi kolaylaştırmak için bulunmuş çözümlerden bazıları. Bu çözümler içerisinde en popüler olanı ise form çayları. Hem maliyetinin düşük olması hem de keyifle yudumlanan bir içecek olması form çayının fazlaca tutulmasını sağlıyor.

 

Form Çayları Kilo Vermeye Nasıl Yardım Eder?

 

Bazıları “Su içsem yarıyor” der. Muhtemelen metabolizması yavaş çalışan kişilerden duyarız bu cümleyi. Yapısal ya da yaşın ilerlemesine bağlı sebeplerle metabolizması yavaş çalışan kişilerin yedikleri miktar çok olmasa da aldıkları kilo çoktur. Bu tarz şikayetleri olanlar için form çayı iyi bir destek kuvvettir. Metabolizmanın hızını arttırarak alınan gıdaların kiloya dönüşmesine engel olur.

 

Fazla kilolar söz konusu olduğunda “Bunlar kilo değil, ödem” cümlesini çokça duymuşsunuzdur. Her ne kadar konuyu saptırma amaçlı, mizahi bir ifade gibi algılasak da bu cümle esasında doğrudur. Fazla kiloların bir kısmı, vücuttan atılamayan sulardan oluşur. Neyse ki form çayı bu konuda da yardımımıza yetişir ve vücuttaki ödemin atılmasına destek olur.

 

Güçlü iştahından muzdarip kişiler form çaylarının desteği ile yeme isteğini baskılayabilir. Çünkü form çayı iştah kesici etkileriyle daha fazla yeme isteğinin önüne geçer. Diyet yapanların sıkça yaşadığı problem ise kabızlık gibi sindirim sorunlarıdır. Sindirim sistemini düzenleyici etkileriyle kabızlık sorununu çözen form çayı, bu sayede kilo vermeye de yardımcı olur.

 

Genellikle birkaç farklı bitki terkibiyle yapılan form çayları, özetle; yağ yakma, iştah azaltma, metabolizma hızını arttırma ve sindirimi kolaylaştırma etkileriyle kilo vermeye yardımcı olur. Form çaylarının tek faydası elbette kilo vermeye yardımcı olması değildir. İçeriğindeki bitkilerin türüne göre vitamin ve minerallar konusunda da vücuda katkı sağlar.

 

Form Çayı Tüketirken Bunlara Dikkat Edin

 

Form çayları direkt olarak kilo vermenizi sağlamaz. Kilo vermek için gerekli olan diyet ve spor gibi faktörlerin yanında yardımcı bir içecektir. Pek çok insan form çaylarının direkt olarak kilo kaybı sağladığını düşünerek diğer programları önemsemeyebiliyor. Bu da doğal olarak beklentinin karşılanmamasına neden oluyor. Form çaylarını ne kadar içersek o kadar kilo vereceğimiz düşüncesi, form çaylarına yüklediğimiz yanlış anlamdan ileri geliyor. Bu nedenle bazı kişiler form çaylarını olabildiğince çok tüketerek daha hızlı kilo vereceğini zannediyor. Oysa form çayları güçlü içeriklerinden dolayı günde 1 veya 2 fincan içilmesi gereken çaylardır. Kronik rahatsızlığı olanlar ise doktor tavsiyesi veya izni ile bu çayı tüketmelidir.

 

Form çayını aktarlarda açık olarak yahut marketlerde poşet çay şeklinde bulabilirsiniz. Bunlardan hangisini tercih etmenin iyi olacağını merak ediyorsanız poşet çayları öneririz. Çünkü firmaların ürettiği form çayında hangi bitkilerin hangi oranda yer alacağı uzmanlarca belirlenir. Burada insan sağlığına zarar vermeyecek eşleştirmeler ve oranlar dikkate alınır. Ayrıca firmaların poşet çayları, denetleyici kuruluşların kontrolünden geçer. Aktarlarda ise bitki terkibinin ve denetlenme işleminin firmalardaki gibi güvenli olup olmadığı bilinemez. Vücut üzerinde güçlü etkileri bulunan ve günde en fazla 1-2 fincan içilmesi önerilen bir ürünün güvenilir yerlerden alınması önemlidir.

 

Form Çayları Kilo Verme Motivasyonunu Artırır

 

Rejim yaptığınız zamanlarda hamburger yahut baklava gibi yüksek kalorili ama çok lezzetli yiyecekler sık sık kendilerini size hatırlatır, onları yemeniz için adeta baskı uygularlar. Aynı şeyi gecenin bir vakti aklınıza düşen çikolata da yapabilir. Eski yemek yeme alışkanlığınıza veda etmeye çalıştığınız zamanlarda, bu hatırlatmalar hayli zorlayıcı olabilir ve siz programın dışına bir kerecik çıkmak gibi düşüncelere kapılabilirsiniz. Ancak unutmayın ki kilo vermek bir disiplin işidir. İnsanların büyük çoğunluğu da bu disiplini kendileri oluşturamadığı için diyetislerin yardımına başvurur. Az yemek ve spor yapmak gibi uzun vadeli bir yaşam düzenin içerisinde yer verdiğiniz form çayı ikileme düştüğünüz zor zamanlarda hem size diyette olduğunuzu hatırlatır hem de düzeni bozmamanız için sizi motive eder.

 

Tüm bunların yanında form çaylarının psikolojik yan etkisi de olabilir. Bir porsiyon baklavanın arkasından bir fincan form çayı içerek baklavanın kilo verme sürecine olumsuz etkisini yok edebileceğini düşünebilirsiniz. İşte bu, form çayının psikolojik yan etkisidir. Form çayı aldığınız gıdaların kalorisini anında yok eden sihirli bir iksir değildir; doğanın bize sunduğu, akıllıca kullanıldığında önemli faydalar sağlayan destek güçlerden biridir.

 

Fazla Kilosu Olmayanlara da Faydalı

 

Form çayını sadece fazla kilo problemi olanlar içmiyor. Kilolu olmadığı halde formunu korumak isteyenler de bu çaydan günlük olarak tüketiyor. Ayrıca sindirim problemi yaşayan kişiler için de form çayı sindirim düzenleyici işlev görüyor.

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.