750 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Doğanın Şifa Tohumu: Polen

02-05-2023 09:15
Doğanın Şifa Tohumu: Polen

Polen, çiçeklerin üreme hücresi olarak bilinir. Arılar tarafından besin maddesi olarak kullanılır, içeriğinde bulunan bileşenlerle oldukça zengin bir proteindir. İşçi arıların nektar toplarken üzerlerine yapışır ve bitkilerin üremesini sağlar. Böylelikle doğal bir döngü meydana gelir. Polenlerin arılar tarafından kovana getirilmesiyle de bizlere ulaşır. 

 

Uzak Doğu’da özellikle çok sık kullanılan polenin, insanlık tarihindeki geçmişi çok eskilere dayanır. Yakın tarihimiz sayılan Osmanlı döneminde de hastalıklara karşı takviye edici olarak kullanıldığı bilinmektedir. Geçmişten günümüze kadar kullanılan bu şifa tohumuna, daha yakından bakalım.

 

İçinde Neler Var?

 

Bitkiler arasında canlılığın sağlanmasına yardımcı olan polenler, içeriğindeki her bileşeniyle vücudumuz için ayrı ayrı büyük öneme sahiptir. Bal arılarının besin kaynağıdır ve yüksek miktarda protein içerir. Mineral, yağ asidi ve protein oluşumunu sağlayan aminoasitleri yüksek oranda içerisinde barındırır.

 

Çiçeklerin ve arıların poleni birbirinden farklıdır. Arı poleni aynı zamanda çiçek poleni, çiçek nektarı ve arının kendi salgısını da içerdiği için karmaşık bir bileşen tablosu vardır. Protein, beta karoten, kalsiyum, fenolik asit, antioksidan, magnezyum, selenyum gibi yapı maddeleri yönünden zengindir. Arı poleni ayrıca B, C ve E grubu vitaminleri içerir. Bu vitaminler bağışıklık ve vücudu zinde tutmaya oldukça faydalıdır.

 

Arı Polenin Faydaları Neler?

 

Antienflamatuar yani iltihapla savaşan, iltihap önleyici etkilere sahiptir. Bu sebeple atalarımız yaraları iyileştirmede, iltihaplı hastaların tedavisinden bal ve poleni sıklıkla kullanmıştır.

 

Ağrıların tedavisinde ağrı kesici özellikleri bulunmaktadır. Eklem ağrıları, multipl skleroz gibi kas ve doku hastalıklarına karşı ağrıları azaltıcı etkileri bulunmaktadır. Yapılan araştırmalarda birçok hastada iyileştirici etkileri de bulunmuştur.

 

Ayrıca bazı mevsimsel alerjilerin tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak bu doktor kontrolünde ve dikkatli yapılmalıdır.

 

Sindirim sistemine yardımcı olmaktadır. Özellikle kabızlık, ishal, kolit gibi bağırsak düzensizliği ya da enfeksiyonlarını düzenleyicidir.

 

İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde damarların güçlenmesine yardımcı olur. Kalp ve damar sağlığını koruyucu etkileri bulunmaktadır.

 

Antioksidan ve antienflamatuar etkisi sayesinde iltihap önleyicidir. Solunumu düzenler, akciğer ve karaciğerin onarılmasına karşı yardımcıdır.

 

İçeriğinde bulunan doğal antibiyotik etkiler sayesinde mikroplardan korur, bağışıklık sistemini güçlendirir.

 

İçeriğinde bulunan vitaminler sayesinde cildin canlılığını sağlar, cilt hastalıklarına karşı koruyucudur.

 

Nasıl Tüketilmeli?

 

Günlük besin değerlerinin neredeyse hepsini karşılar, arıların beslenmesinde olduğu gibi bizlerin de beslenme rutinine dahil edilebilir. Düzenli kullanımlarda olumlu etkileri görülmektedir.

 

Yoğurt, süt, bal, meyve suyu gibi besinlere karıştırılıp takviye edici olarak tüketilebilir. Kahvaltıda balla ya da sütle karıştırıp tüketmek, güne başlarken vücudunuza zindelik verecektir.

 

Güçlü bir bileşen olduğu için özellikle hamilelerde, çocuk ve alerjik rahatsızlığı olan kişilerde doktor kontrolünde tüketilmesi gerekmektedir. Kullanmadan önce doktorunuza sorarak, takviye edici olarak kullanabilirsiniz.

 

Alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey tazeliğidir. Uzmanlar, takviye edici ürün olarak kullanırken doktor kontrolünde tüketilmesini, sertifikalı ve onaylı ürünlerin tercih edilmesini öneriyor. Ayrıca muhafaza edilme koşullarına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Aldığınız arı polenini, çok sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutmaya özen göstermelisiniz.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.