750 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Doğanın En Güzel Hali: Papatya

02-05-2023 09:13
Doğanın En Güzel Hali: Papatya

Kırların arasında dolaşırken gördüğümüzde güzelliği ile bizi büyüleyen, kokusuyla içimizi ferahlatan, adına şarkılar bile yazılan papatyanın etki alanı sadece bunlarla sınırlı değil. İnsanlık tarihinde binlerce yıldır, doğal şifa kaynağı olarak kullanılmakta. En bilinen kullanımı papatya çayı, doğal antidepresan etkisiyle zihnimizi ve vücudumuzu dinlendiriyor. Ayrıca içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde ise canlılık kazandırıyor. Vücudumuzdaki etki alanları saymakla bitmeyen papatyanın cilt üzerinde de güçlü etkileri bulunmakta. Cilt bakım ve kozmetik ürünlerinden, aromaterapi amaçlı kullanılan yağlara kadar birçok ürünün içeriğinde özüne rastlayabilirsiniz. 

 

O Da Bizi Seviyor

 

Çocukken “seviyor mu sevmiyor mu?” diye yapraklarından oynadığınız oyun nasıl sonuçlandı bilmiyoruz ama papatyanın da bizi sevdiği aşikar. Üstelik cildiniz üzerindeki etkilerini duyduğunuzda sizin de ona olan sevginiz bir hayli artacak.

 

Cildimizin Yaşlanmasını Geciktirir

 

İçeriğinde bulunan salisik asitler cilt bariyerini iyileştirici ve koruyucu etkilere sahiptir. Ayrıca antioksidan içeriğiyle de cildin canlılığını ve yaşlanmasını geciktirici etkileri de olduğu bilinmekte.

 

Güneş lekelerine, akne ve doğum sonrası lekelenmelere karşı tedavi edici olumlu etkileri bulunmaktadır. Tonik olarak kullanıldığında, cildin yağ dengesini sağlayarak pürüzsüz ve yumuşak bir görünüm sağlar. Cildin onarılmasına ve esneklik kazanmasına yardımcı olur.

 

Yapılan araştırmalarda, içeriğinde cilte oluşan iltihaplanmayı önleyici bileşenler bulunmaktadır. Anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel özellikleri nedeniyle de sivilcelerin tedavi edilmesinde olumlu sonuçlar alınıyor.

 

Papatya Gibi Beyaz Bir Cilt

 

Cilt tonumuz zaman içerisinde güneşin ya da birçok kimyasalın etkisiyle lekelenmeye başlar ve kendi tonundan daha koyu hale gelir. Bu durum cildin daha yaşlı ve yorgun gözükmesine sebep olur. Cilt tonunun eşitlenmesi, cilt lekelerine karşı hasarları engelleyici ve dengeli bir şekilde aydınlatılması için yardımcı ürünlere ihtiyacımız var. Burada çok pahalı ve kimyasal ürünleri tercih etmek yerine papatyadan faydalanabilirsiniz.

 

Cilt tonunun koyulaşmasını engelleyici ve aydınlatılmasında kullanılan en güçlü doğal kaynaklardan biri. İçeriğinde bulunan flavonoidler sayesinde, cilt renginin koyulaşmasına neden olan melaninin aktivitesini önemli ölçüde azaltabilir, cildinizin kendi tonunu doğal olarak koruyabilirsiniz.

 

Cildimize Nasıl Uygulamalıyız? 

 

Öncelikle alerjen durumlara karşı doktorunuzdan görüş aldıktan sonra uygulama yapmakta yarar var. Papatya çay ya da sabun olarak farklı şekillerde cildimizde uygulanabilir. Ayrıca kendiniz hazırlayacağınız tonik ya da maskelerle cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

 

Papatya Çayı ile Cildinizi Sakinleştirin

 

Yorgun görünüm ya da akneli bir cilde sahipseniz hafta 2-3 kez cildinize papatya çayıyla sakinleştirebilirsiniz. Çayınızı ilk önce temiz bir kap içerisinde demleyin. Soğuması için beklettikten sonra temiz cildinize çay ile masaj yapın. Beş ya da on dakika kadar bekletin sonra cildinizi durulayın. Düzenli olarak yaptığınızda cildinizdeki farkı hissedeceksiniz.

 

Ayrıca papatya çayından hazırlayabileceğiniz suyu, makyaj temizleyici tonik olarak da kullanabilirsiniz. Bunu yaparken hazırladığınız toniği uzun süreli kullanmamaya, çayınızı demlendikten sonra buzdolabında bekleterek günlük periyodlarla tüketmeye özen gösterin.

 

Ballı Papatya Maskesi

 

Bal, cilt bakımda vazgeçilmez doğal iyileştiricilerden biri. Doğal balın içerisinde bulunan zengin bileşenlerle papatyanın içeriğini bir araya getirdiğinizde akne ve sivilcelerin tedavisine yardımcı olacaktır.

 

Yapılışı: Temiz bir kap içerisinde bir tatlı kaşığı papatya çayını, bir çay kaşığı doğal bal ile karıştırın. Karışımı temizlenmiş cildinize nazikçe sürerek yedirin, bir süre beklettikten sonra cildinizi ılık ya da soğuk suyla güzelce durulayın. Haftada bir ya da iki kez uygulayabilirsiniz. 

 

Saçlarınızın Renginini Papatya ile Açın 

Renk açıcı özelliğini sadece cildinizde değil, saçınızda da göstermektedir. Yıpranmış ve parlaklığını kaybetmiş saçlarınızın güzelliğine yeniden kavuşmasının en doğal yöntemi yine papatya suyu olacaktır. Papatya suyunu elde etmek için kurusu ya da demlik poşet çaylardan faydalanabilirsiniz. 2 ya da 3 su bardağı su ile demlediğiniz çayınızı, soğuttuktan sonra temiz saçınıza iyice masaj yaparak sürün. Güneşte beklettikten sonra saçınızı durulayın. Düzenli kullanımda saçlarınızın canlılık ve parlaklık kazanarak rengini açıldığını göreceksiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.