750 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bal ile Güzellik Sırları

02-05-2023 09:22
Bal ile Güzellik Sırları

Mucize kelimesi, biraz kulağa abartılı gelmiş olabilir ama vücudumuza faydalarını öğrendiğinizde siz de hak vereceksiniz. Bal, dünya üzerinde bize verilmiş en önemli nimetlerden biri. Sadece besin olarak değil güzellik ve tedavi amacıyla da antik çağlardan günümüze kadar kullanılmakta. Biz de en çok bilinen cildimiz üzerindeki etkilerini sizin için derledik. 

Bal ve Güzellik

 

Asırlar boyu insanlar güzelliklerini korumak için çeşitli metotlar deniyor, kendilerini güzelleştirmek için türlü türlü yenilikler aramaktan vazgeçmiyorlar. En doğru yöntem ise her zaman doğanın içerisinden gelmekte. Bal da bu doğal güzelliğin kaynağını cildimize sunuyor.

 

Balın en bilindik özelliklerinden biriyle başlayalım. Suyu muhafaza edicidir. Bu da cildinizin ihtiyaç duyduğu nem oranını sağlayarak cildin kurumasına engel olur.

 

Asırlardır yaralanmalarda, deri üzerinde oluşan yanık ve kesiklere karşı da tedavi edici olarak kullanılmıştır. Yaraları hızla iyileştirici etkisiyle iz bırakmadan tedavi etmektedir.

 

Süt ile balın birleşiminden oluşan bakım ritüelleri, tarih boyunca kadınların güzellik sırrı olmuştur. Bu karışım anti-aging etkisiyle cildin canlı ve genç görünümünü sağlar. Ölü cildi hücrelerinden arındırıp nemlendirerek besler.

 

Güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı da koruyucudur. Antioksidan özelliği sayesinde cilt lekelerinin oluşumuna engel olur. İçeriğinde bulunan mineral ve vitaminlerle cilt bariyerini korur.

 

Antienflamatuar yani iltihapla savaşan enzimler içerdiği için akneli, atopik, yağlı cilt problemlerine karşı da kullanılmaktadır.

 

Sadece cilt üzerinde etkili değil, saçlarımızın bakımında da olumlu etkilere sahiptir. Kepeklenmeye, kaşıntı, saç dökülmesi ve saç derisinde oluşan birçok problemlere de iyi gelmektedir.

 

Cildinize C Vitamini Takviyesi: Bal ve Limon

 

Evinizde bulunan malzemelerle hazırlanan bu maske hem cildinizi nemlendirecek hem de C vitamini etkisiyle besleyecek.

 

Yapılışı: 1 yemek kaşığı doğal bal, 3-4 damla limon. Bal ve limonu temiz bir kasenin içerisinde iyice karıştırın. Temiz cildinize sürerken hafif hareketlerle masaj yapın. 10 dakika bekletip ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi yaparken cildinizin hassasiyetini göz önünde bulundurun. Özellikle limon kullanırken cildinizin tahriş olmaması için limon miktarını azaltabilirsiniz. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

 

Temizleyici Ballı Yoğurt Maskesi

 

Daha çok kuru ciltler için kullanılabilecek olan bu maske, tonik etkisi yaparak cildi temizleyip beslemektedir.

 

Yapılışı: 2 yemek kaşığı doğal yoğurt ve 1 tatlı kaşığı balı temiz bir kase içerisinde karıştırın. Maske kıvamına geldiğinde temiz cildinize sürün. Maske yüzünüzde kuruduktan sonra ılık su ile yıkayın. Cildinizin yumuşacık ve parlaklığını hemen hissedeceksiniz. Bu maskeyi cilt kuruluğu problemlerinde ya da haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

 

Cildi Ölü Derilerden Kurtaran Maske

 

Peeling etkisiyle cildinizdeki ölü derilerden kurtulacağınız bu maskeyi, evinizde kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Yapılışı: 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 2 yemek kaşığı bal, 2-3 damla limon. Öncelikle yulaf ezmesini bir miktar su ya da süt ile yumuşatın. İçerisine bal ve limonu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam için blender kullanabilirsiniz. Yıkanmış temiz cildinize maskenizi hafifce masaj yaparak sürün. 15-20 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın. Yıkarken cildinizi hafifce ovarak, ölü derilerinizi temizleyebilirsiniz. Cildinizdeki değişimi hemen hissedeceksiniz. Özellikle balın nemlendirici etkisiyle cildinizin parlaklığı, canlı bir görünüm kazanacak.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.